Kontakt info@styleandstuff.se

Ät Omega 3 och må bättre

Omega 3 är ett livsviktigt ämne som kroppen inte kan bilda själv utan du måste få i dig den via maten du äter. Bland annat påverkar omega 3 hjärnan och är bra för minne, inlärning och koncentration. Det kan till och med motverka demenssjukdomar. Äter du inte tillräckligt med mad som innehåller omega 3 kan det vara en god idé att ta kosttillskott för att säkerställa att du får din dagliga dos.

Ät mer omega 3 och upplev hur du kommer få många hälsofördelar. Bland annat kommer din hjärna att få en boost.

”Omega 3-fettsyrorna är bra för inlärning, minne, koncentration och faktiskt även IQ,” Säger Kristina Andersson som är näringsfysiolog och föreläser om att äta hjärnsmart mat.

Andra fördelar du kan förvänta dig är minskat blodtryck, bättre insulinkänslighet, bättre blodfetter och det kan till och med underlätta vid en viktnedgång. Omega 3 är med andra ord väldigt bra för din hälsa.

Omega 3 måste du få via maten

laxMånga av de fetter som kroppen behöver kan bildas i kroppen via kolhydrater och protein men inte omega 3. Omega 3 måste du få i dig via maten du äter och finns framförallt i mat såsom fet fisk, nötter och rapsolja. Är du exempelvis vegetarian kan du få ett underskott på omega 3 och du kan behöva ta kosttillskott i form av tabletter. När du tar det som kosttillskott ska du satsa på att få i dig cirka 1-2 gram per dag för att du inte ska få i dig för mycket. Det är inte farligt att få i sig mer men då försvinner fördelarna.