Kontakt info@styleandstuff.se

Viner under 100-lappen

Rödvinsdrickare eller bara livsnjutare? För att få vinet att smaka så gott det bara går så finns en del saker att förhålla sig till, men tro inte att gott vin också behöver vara dyrt vin – här är en lista på höstens bästa rödvin som kostar under hundralappen.

Vin ska gärna förvaras i en speciell vinkyl, eller i en vanlig flaskkyl, för att det ska hålla den bästa temperaturen. Så om du är en vindrickare som uppskattar ett gott vin till maten på restaurangen men gärna dricker annat hemma kanske ska investera i just en sådan här kyl? Vinet du dricker smakar nämligen olika beroende på vilken temperatur det har och i en anpassad kyl finns platser avsedda för olika sorters viner, till exempel m det är rött eller vitt, där temperaturerna också är olika. Så det där om att det bara är dyra viner som är goda är inkorrekt, för allt handlar om temperaturen de serveras i. Inte övertygad? Testa att köpa billigt vin och servera det i rätt temperatur så får du se! Här är några tips inspirerade av tidningen Cafés lista på höstens godaste som kostar under 100 kronor:

  1. 79 kronor – Altos d’Oliva Gran Reserva 2009 är ett vin med karaktär och helt klart värt att pröva!
  2. 84 kronor – Bilogía Cas Los Frailes 2015 är ett enklare vin med inslag av björnbär, lagerblad och lakrits i smaken, och detta vin passar riktigt bra att servera till kött av olika slag.
  3. 85 kronor – El Coto Crianza 2014 från Rioja passar alldeles utmärkt att servera till lamm kryddat med färska örter och vitlök.
  4. 95 kronor – Xavier Côtes-du-Rhône Grenache Vielles Vignes Organic 2015 är ett vin med långt namn och fylld av bäriga smaker som toppas av med toner av lagerblad, svartpeppar och lavendel. Servera denna dekanterad och ur karaff snarare än direkt ur flaskan för bösta smakupplevelse.
  5. 99 kronor – Piemonte Barbera 2017 är vinet du serverar mellan 14-15 grader och gärna till en charkbricka snarare än till en fullfjädrad middag. Har smaker av viol, hallon och färska örter.