Kontakt info@styleandstuff.se

Därför är kaffemaskin på jobbet bättre

Står du och funderar på om du ska investera i en bra kaffebryggare eller en riktigt bra kaffemaskin? Fördelarna med maskin är faktiskt många: du kan enkelt se till åtgången av kaffet och dessutom minskar du ditt kaffesvinn enormt. Om du tänker till vad kunderna skulle föredra att bli serverade när de kommer över är kaffemaskinen också en vinnare.  

Gott kaffe på jobbet från SweetCoffee har visat sig vara en vinnarinvestering på en arbetsplats. Vi har en hel del bra argument att komma med, men först ska vi bara se till det stora hela varför man över huvud taget ska investera i kaffet över huvud taget. Här går vi igenom kaffets alla fördelar för personalhälsan och för ditt företag i stort.

Kaffe förlänger livet

Kanske de godaste nyheterna vi har att servera för kaffefanatikerna därute är att ny forskning visar att två koppar kaffe kan förlänga livet. Enligt studien som presenteras i Aftonbladet kunde man se ett samband mellan att dricka måttliga mängder kaffe och en minskad risk i att dö i förtid. Det slående med studien var att det visade att det var oavsett vad du i övrigt hade för livsstil. Inte nog med att du kunde öka din livslängd – du skulle också minska risken för att drabbas av hjärt- kärlsjukdomar, diabetes och olika typer av luftvägssjukdomar.

Räcker det inte med anledningarna som vi angivit ovan? Då kan du läsa den här artikeln i Expressen som listar 9 goda orsaker att dricka ditt kaffe.

För en arbetsplats så sägs kaffet i sig skapa det gynnsamma klimat bland kollegor som en del arbetsgivare bara drömmer om att försöka skapa. Man skulle kunna tro att dynamiken på en arbetsplats inte gick att ”operera i” men självklart går miljön att påverka. Genom att uppmuntra de anställda till att fika och talas vid har studier visat att man ökar kreativiteten och lojaliteten till ett företag. Dessutom minskar du svinnet på kaffe jämfört med maskin – och era kunder slipper dras med kallt och surt bryggkaffe.