Kontakt info@styleandstuff.se

Köket nya sällskapsrummet

För att kunna laga god mat och ha någonstans att förvara sina köksredskap, behövs ett bra kök. Vilka är trenderna i år och hur ska man tänka för att skapa ett härligt kök för alla?

90352-kitchen

I Helsingborgs Dagblad kan man läsa om de kökstrender som är populära nu. Bland annat är trenden med gröna kök väldigt populär. Man ska odla sina egna kryddor och växter i köket, och detta ser man i hur tänket kring köket går. Det ska alltså finnas plats i köket för krukor och planteringsställen. En annan trend är de köken där det finns mycket teknik. Eftersom att vi nu behöver någonstans att ställa surfplattan när vi läser recept, någonstans att förvara telefonen när vi lyssnar på musik och någonstans att ladda elektroniken, måste vi ha bättre förvaring. En tredje trend är det upplysta köket. Man kan till exempel ha belysning under skåpen och i lådorna.

Ett mysigt kök

Något som också är populärt vad gäller kök är att det ska finnas mycket plats för alla att hänga. Köket är inte bara stället där man lagar mat, utan i köket samlas alla och umgås. Därför är det bra att ha ett stort matbord och många matstolar, så att alla kan få plats. Det är nuförtiden även viktigt att köket har en viss mysfaktor, eftersom det är det nya sällskapsrummet. För att få ett mysigt kök kan man bland annat ha en arbetsbänk i trä. Träet mjukar upp och ger ett värmande intryck i köket. Man kan även köpa dynor eller fårskinsfällar till stolarna. På vintern är detta extra mysigt att sitta på. Läs mer.

Viktigt med funktionalitet

Vad gäller funktionaliteten i köket kan man titta på några riktigt gamla kök och se vad som fungerar. Till exempel har beprövade klassiker som indragen underskåpsrad och inbyggd skärbräda fungerat bra i årtionden, skriver man i Elle Decoration.