Kontakt info@styleandstuff.se

Utomhuskök – både för kalla och varma årstider

Regelrätta utomhuskök är någonting som fortfarande mest associeras med varmare klimat. Det är dock ett fenomen som får allt fler fans även i kallare länder som i Sverige. I centrum för varje bra utomhuskök står självklart grillen.

Att grilla utomhus är någonting de flesta har upplevt. Nu har det blivit populärt att lyfta det hela ytterligare ett snäpp. Många som har möjligheten har börjat bygga kompletta utomhuskök för att kunna laga kompletta måltider utomhus. Precis som nämndes i inledningen är det fler som har fått upp ögonen för att bygga upp ett helt kök i trädgården för att använda främst under de varma årstiderna. Det finns mycket som är charmigt med att laga mat utomhus: dofterna, att uppleva vädret på nära håll och att maten av någon anledning smakar annorlunda, bättre. En stor del av det sitter såklart i att maten grillas snarare än att den steks eller kokas.

gasolgrillLyxiga grillar för utomhusköket

ECTA AB säljer grillar under varumärket OFYR, vilket är en serie högkvalitativa och lyxiga grillar från Holland. En perfekt central punkt för ett utomhuskök. Till skillnad från traditionella grillar handlar OFYR både om att skapa förutsättningar för fantastisk matlagning och fungera som en central samlingsplats. Några gemensamma nämnare för grillar från Ecta är:

  • Att de är rustika hantverksföremål
  • Gjorda för att stå ute året runt
  • Att de kan kompletteras med arbetsbord, vedförvaring och många andra tillbehör

Anlägga utomhuskök? Idéer att ha i åtanke

Att anlägga ett utomhuskök kan vara precis så enkelt eller ambitiöst som ni vill att det ska vara. Ibland räcker det med en arbetsbänk och en grill. För den ambitiöse, och den som har en rejäl budget, måste ett utomhuskök i Sverige inte begränsas till att användas under sommarhalvåret. Med relativt enkla åtgärder går det att bygga ett utomhuskök som går att använda året om. Installera golvvärme under utomhusköket och eventuell snö smälter med ett enkelt knapptryck. Många av entusiasterna som redan börjat laga mat utomhus även under kalla årstider skulle säga att det är underskattat. Närheten till vädrets makter tycks också då ha den magiska kraften att de får maten att smaka bättre.