Kontakt info@styleandstuff.se

Champagne kan vara bra för hälsan

Champagne är inte bara en härlig och porlande god dryck som är perfekt att fira in olika saker med. Det finns dessutom många anledningar till att dricka champagne, värda att lyfta fram. Det kan ha positiva effekter på din hälsa, enligt endel forskning.

Det finns massor med härligheter som kommer av att dricka champagne, och den bästa champagnen köper du här: http://www.vingruppen.se/wineworld/champagne/. Men det är inte bara härligt och gott, det är dessutom nyttigt. I alla fall om man ska tro ny forskning på området. 

Minskar risken för demens

Om du dricker ett till tre glas champagne i veckan så kan champagne ha goda effekter för din hälsa. Detta visar ny forskning på, om man nu ska tro den. Alla champagneälskare skulle nog verkligen vilja att detta är sant. I en artikel från Femina kan man läsa om att champagne innehåller en kemisk förening som enligt forskning från University of Reading, ska vara bra för hälsan. Hurdå? Deras forskningsresultat pekar på att denna ska minska risken för att människor drabbas av åldersrelaterade minnesproblem, såsom demens och Alzheimers. Innehållet i champagne ska stimulera de signaler som människans hjärna behöver för att vi ska minnas. Champagne innehåller en större mängd fenoler än vitt vin, men det behövs inte att du dricker några stora mängder för att det ska vara bra för hälsan.

Bra för hälsan på andra sätt

I tidigare forskning från samma universitet, alltså University of Reading, presenteras även andra hälsoeffekter som champagne kan ha. Man tror nämligen, baserat på denna forskning att drycken är bra för hjärtat och blodcirkulationen och minskar risken för att du ska drabbas av stroke, läs mer i denna artikel från topphälsa.

Skål, drick 1-3 glas champagne veckan med gott samvete för hälsans skull. Men drick inte mer än så, för mycket alkohol är aldrig bra för hälsan.

 

Här följer ett inslag om hur du ska dricka champagne, från tv4: