Kontakt info@styleandstuff.se

Förenkla matlagningen med rätt matkasse

Allt fler väljer att beställa färdigpackade matkassar från nätet i stället för att ta sig till butikerna för att inhandla ingredienserna till middag och även slipper att tänka på vad man ska laga – många av kassarna är nämligen packade just för förutbestämda maträtter.

”När du beställer färdig matkasse med hemleverans slipper du också åka och handla själv och på så sätt spar du värdefull tid som du kan spendera med dina barn eller ägna åt din favoritsysselsättning. Vidare så är det många som utöver att du spar tid uppskattar att din veckas middagar redan är planerade med goda recept som ger dig inspiration för att laga egna maträtter eller utveckla och testa nya saker i dina klassiska paradrätter. Att köpa matkasse är ett bra sätt att få variation och glädje kring era middagar samtidigt som glädjen att laga mat får en injektion.” källa:matkasse.nu.

Citatet ovan kommer som utskriver från sajten matkasse.nu vilket är en smart jämförelsesajt för just olika typer av matkassar, så om du är i valet och kvalet om en matkasse skulle vara något för dig är den sidan riktigt bra att spana in. Där finns en rad olika kassar att läsa in sig på från flera olika aktörer vilket för det enkelt för dig som konsument att hitta en kasse som passar både smak, tycke och prislapp. En av de mest kända är till exempel Linas Matkasse som under sina r på marknaden erbjudit färdigpackade kassar med rätter för familjen att avnjuta och nu lagom till deras 10 års dag har de sadlat om. Numera låter de konsumenten välja själv vilka varor som ska packas ned i beställningen, och så var det inte alls förr men troligtvis är detta för att de vill konkurrera med de fysiska butikerna som alltid låter kunden plocka själv.

Matkassar för alla plånböcker

Något som kan vara intressant att veta är hur PRO:s, Pensionärernas riksförbund, medlemmar i år igen har gett sig ut i butikerna för att jämföra priset på matkassar. Och vad man kommit fram till är att matpriserna i butik sjunker, vilket bland annat Sydsvenskan rapporterar. Billigaste och dyraste kassen skilde med 500 kronor för samma varor, men generellt hat priserna i hela landet gått ned ett snäpp. Men det betyder inte att det kommer vara samma för kassar på nätet. Något som till exempel Aftonbladet skriver om är att vi kanske kan få vänta oss högre avgifter när fler handlar via nätet än i butik och då kanske det blir en del höjda plockavgifter exempelvis.